Hoeveel kilo kun je afvallen in een week? (1, 2, 5 of 10?) (2022)

De vraag rondom afvallen die misschien wel het meeste gesteld wordt, is hoeveel je kunt afvallen in een week. Om af te kunnen vallen, moet je minder gaan eten en minder snoepen. Je moet dus een hoop laten. Daarom willen mensen graag weten, hoeveel dat hun uiteindelijk gaat opleveren en hoe snel dat gaat.

Maar het is lastig om precies aan te geven hoeveel je kunt afvallen in een week. Dat hangt af van je eigen eetpatroon en ook of je rekening wilt houden met je eigen gezondheid. Afvallen kan best heel snel gaan. Het is echter beter om gewichtsverlies rustiger aan te pakken, zodat je uiteindelijk een goed resultaat behaalt en dat ook vast kunt houden.

Hoeveel kilo kun je afvallen in een week?

Als je kijkt naar hoe snel je kunt afvallen, spelen er veel verschillende factoren mee. Je huidige gewicht speelt mee, want hoe meer overgewicht je hebt, hoe sneller je in het begin kunt afvallen. Ook speelt je huidige voedingspatroon mee en wat voor dieet je wilt volgen. Om af te kunnen vallen moet je een tekort aan energie creëren, zodat je lichaam vet gaat verbranden.

Alles wat je eet, heeft een calorische waarde. Dat betekent dat voeding je energie geeft en die energie kun je weergeven met een getal (calorie). Als je lichaam die energie opslaat als vet, heeft ook dat vet een calorische waarde. Een gram vet bevat 9 calorieën. Een kilo lichaamsvet staat gelijk aan 9000 calorieën.

(Video) HOE IK 10 KILO BEN AFGEVALLEN IN 2 WEKEN + VIDEO'S | Kelly Buth

Een kilo lichaamsvet gelijk staat aan 9000 calorieën

Om te zien wat dit voor jou betekent, kun je kijken naar hoeveel een gemiddelde man of vrouw eet op een dag. Voor vrouwen is dat 2000 calorieën en voor mannen 2500 calorieën. Per week zul je 14000 calorieën eten. Je weet nu dat een kilo lichaamsvet gelijk staat aan 9000 calorieën. Wil je zoveel afvallen, dan moet je jezelf die calorieën ontzeggen en houd je slechts 5000 calorieën per week over, omgerekend: 714 calorieën per dag. Dat is behoorlijk weinig (een derde van wat je normaal zou eten).

Hieruit blijkt dat een kilo per week afvallen van puur vet al behoorlijk lastig zal zijn. Een halve kilo vet lijkt al beter haalbaar: om dat te bereiken zul je elke week 4500 calorieën per week minder te hoeven eten. Voor een vrouw betekent dat zij uitkomt op 1400 calorieën per dag en een man op 1860. Omdat je naast vet ook vocht en spiermassa zal verliezen kun je ongeveer rekenen op 1 a 2 kilo per week afvallen.

Snel afvallen of niet?

Wie wil afvallen, zal zijn eetpatroon moeten aanpassen. Afvallen kan alleen als je zorgt dat je minder energie binnenkrijgt, dan dat je verbruikt. Als je gewicht verliest, houd je meestal bij hoeveel dat is en hoe snel dat gaat. Dat is natuurlijk leuk, elke week zie je dat getal op de weegschaal lager worden. Maar hoe snel kun je afvallen en is dat nog wel gezond?

Je leest vaak op allerlei websites over wonder-supplementen of diëten die je kunnen helpen om de kilo’s eraf te laten vliegen. Maar het is de vraag of dat wel realistisch is. Je hebt je overgewicht niet in vier weken tijd gekregen (uit onderzoek blijkt dat mensen in een jaar tijd gemiddeld maar een halve tot een hele kilo aankomen). Het gaat er in alle waarschijnlijkheid dus ook niet in vier weken tijd weer af.

Onderzoek naar snel afvallen

Uit onderzoek blijkt rustig afvallen beter werkt dan snel afvallen. In een onderzoek uit 1994 werden 49 vrouwen met obesitas meer dan een jaar lang gevolgd. Ze werden in twee groepen opgedeeld, waarbij groep 1 een dieet kreeg met slechts 420 calorieën per dag kreeg en groep 2 een dieet met 1200 calorieën. Het mag geen verbazing wekken dat groep 1 snel afviel. Na een half jaar was het gemiddelde gewichtsverlies in deze groep 22 kilo per persoon, en in groep 2 was dit 12 kilo.

(Video) 5KG AFVALLEN IN 1 WEEK? | DE WAARHEID!

Maar op de langere termijn was een bijkomend effect van het strenge dieet, dat de vrouwen uit groep 1 het niet vol hielden. Ze begonnen te snoepen en op den duur kwamen ze op een hoger lichaamsgewicht uit dan groep 2. Groep 2 was beter in staat het dieet te blijven volgen en bleef afvallen. Ook uit andere onderzoeken blijkt dat rustig en gestaag afvallen beter werkt, dan strenge diëten. De resultaten van het afvallen kun je daarnaast ook nog versnellen door meer te gaan bewegen.

Wil jij 2 kilo per week afvallen?

Met mijn dieetschema kun je moeiteloos 2 kilo per week afvallen! Klik hieronder op de knop om mijn gratis dieetschema te downloaden.

Welk dieet past bij jou?

(Video) Hoeveel kilo kan je per week afvallen?

De nadelen van te snel afvallen

Hoewel het mogelijk is om sneller af te vallen dan een halve tot een hele kilo per week, is dat niet alleen moeilijk vol te houden, maar ook slecht voor je gezondheid. Met een zogenaamd crashdieet kun je misschien veel meer per week afvallen. Je eet dan bijvoorbeeld 500 tot 750 calorieën per dag. Maar als je kijkt naar de nadelen van zo’n dieet, kun je je afvragen of je dat de moeite waard vindt:

1. Afbraak van je spieren

Als je afvalt, betekent dat niet automatisch dat je alleen maar vet verliest. Je kunt ook afvallen doordat je vocht kwijtraakt (dat is zeker zo in de eerste weken). Daarnaast gaat je lichaam bij een dergelijk dieet wanhopig op zoek naar extra energie. Het gaat dan over tot het verbranden van spierweefsel. Dat is niet de bedoeling, want die spieren wil je graag behouden. Je kunt dit voorkomen door minder snel af te vallen, zodat je lichaam opgeslagen lichaamsvet zal gebruiken als bron van energie.

(Video) Hoe ik in 1 week 5 kilo kon gaan afvallen?!//Eierdieet//Meerle Boschma

2. Afvallen, en dan weer aankomen

Crashdiëten zoals het soepdieet of south beach dieet nodigen uit tot het jojo-effect. Je zult de eerste niet zijn die eerst snel afvalt, maar zodra je weer normaal gaat eten, weer snel aankomt. Dat komt omdat je lichaam in shock was door het dieet. Er was een groot gebrek aan energie. Als er dan opeens weer calorieën binnen komen, zal je lichaam die snel weer opslaan als vet. Het kan zelfs zo zijn dat je na een crashdieet uiteindelijk meer zult wegen dan voor je begon.

3. Tekorten leiden tot gezondheidsproblemen

Tijdens een crashdieet moet je je calorie-inname strikt beperken. Dat leidt ertoe dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo zul je, zeker als je zo’n dieet te lang volgt, een tekort krijgen aan vitamines, mineralen, eiwitten en vetten. Dit is slecht voor je gezondheid. Behalve dat je je moe en futloos kunt gaan voelen, kun je last krijgen van duizeligheid, concentratiestoornissen en een verstoorde spijsvertering. Het volgen van een crashdieet kan lijden tot chronische problemen met de gezondheid.

Hoe kun je wel gezond afvallen?

Gezond afvallen doe je op een manier die je gezondheid niet in gevaar brengt en die je de mogelijkheid geeft om je gewichtsverlies ook op de lange termijn te behouden. Dat kan dus het beste door op een rustig tempo af te vallen. Het is aan te raden om de hoeveelheid calorieën die je jezelf ontzegt, te beperken tot 500 calorieën per dag. Daarmee kun je ongeveer een halve kilo per week (of 2 kilo per maand) afvallen. Dit kun je nog versnellen door meer te gaan bewegen.

Het voordeel van op deze manier afvallen is dat je daadwerkelijk lichaamsvet kwijtraakt (geen spieren) en dat er geen jojo-effect zal ontstaan. Je hebt dan meer zekerheid dat je ook in de toekomst op een gezond gewicht kan blijven. En dat is wat je wilt. Want wat heeft afvallen voor zin, als je daarna weer aankomt en over een jaar weer opnieuw moet beginnen met afvallen?

Daarom kun je beter kiezen voor een gezond eetpatroon in plaats van een dieet. Je kiest voor een gezonde manier van eten die je lange tijd (in principe de rest van je leven) kunt volhouden. Je blijft dan op een gezond gewicht en hoeft je dan geen zorgen meer te maken over afvallen.

(Video) 20 KILO in 4 WEKEN, ZO DEED IK HET! 💪🤯😱 4 WEEK TRANSFORMATION!

FAQs

Hoeveel kilo kun je afvallen in een week? (1, 2, 5 of 10?)? ›

Experts zeggen dat je in de regel 0,5 tot 2 kilo vet per week kunt verliezen. Let op: dat is dus vet! Als mensen willen afvallen of gewicht willen verliezen, willen ze eigenlijk altijd vet verliezen. Je kunt namelijk ook vocht verliezen of glycogeen (een suikervoorraad in je lichaam).

Hoeveel kilo per week afvallen is normaal? ›

Veilig: halve kilo per week

Een veilig doel om af te vallen is een halve kilo in de week. Meer dan 1 kilo per week is te veel. Bij geleidelijk afvallen haal je namelijk de meeste energie uit je vetreserves.

Hoeveel kun je afvallen in 10 weken? ›

Als u het 10 Weken Slank Plan volgt, kunt u behoorlijk wat afvallen, maar wel in het tempo wat u gewend bent met afvallen in het algemeen. Met het 10 Weken Slank Plan is dat ongeveer 1 a 1,5 kilo per week. Als u bij dit dieet gebruikmaakt van een afslankmiddel zoals Xenical, kunt u 2 kilo of meer per week afvallen.

Hoe kan je 1 kilo per week afvallen? ›

Om 1 kilo vet af te vallen moet je ongeveer 7000 kcal minder innemen en/of meer verbruiken. Dus wil je in 1 week 1 kilo afvallen, dan komt het erop neer dat je élke dag een verschil van 1000 kcal moet overbruggen.

Hoe kan je 5 kilo afvallen in 2 weken? ›

Extra tips om 5 kilo af te vallen in 1, 2 of 3 weken tijd
 1. Vermijd alcohol. ...
 2. Eet zo min mogelijk suikers en fastfood. ...
 3. Drink (veel) water voor en na elke maaltijd. ...
 4. Eet voedingsmiddelen die goed vullen. ...
 5. Ga meal preppen. ...
 6. Gebruik steeds dezelfde weegschaal. ...
 7. Weeg jezelf niet elke dag. ...
 8. Bezig blijven om hongergevoel te voorkomen.

Hoeveel kun je per dag afvallen? ›

Je kan een halve kilo per dag afvallen, maar dat heeft slechts voor een klein deel te maken met een daling van het lichaamsvet. Als je een halve kilo afgevallen bent op 1 dag tijd, is dat vooral lichaamsvocht, koolhydraatvoorraad, maag- en darminhoud en maar voor een kleine fractie vetmassa.

Hoe kun je in 1 week 5 kilo afvallen? ›

In 1 week 5 kilo afvallen door weinig eten

Denk aan een totaal van 500 tot 1.000 calorieën per dag. Ter vergelijking: vrouwen hebben gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig. Mannen 2.500. Met dit dagelijkse aantal kom je niet aan en val je niet af.

Kun je in een maand 10 kilo afvallen? ›

Maar is het ook onmogelijk? Nee, je kunt prima 10 kilo afvallen in zo'n korte tijd. Maar het is wel aangeraden om hier een goed eetschema voor te volgen. Zonder dieet schema is de kans namelijk groot dat het jou niet zal lukken.

Kan je in 2 weken 10 kilo afvallen? ›

Experts zeggen dat je in de regel 0,5 tot 2 kilo vet per week kunt verliezen. Let op: dat is dus vet! Als mensen willen afvallen of gewicht willen verliezen, willen ze eigenlijk altijd vet verliezen. Je kunt namelijk ook vocht verliezen of glycogeen (een suikervoorraad in je lichaam).

Hoe val ik 10 kilo af in 3 maanden? ›

Om 10 kilo af te vallen zou je een periode van 3 tot 6 maanden moeten nemen, afhankelijk van je mogelijkheden en je wil om je levensstijl te veranderen.

Hoeveel calorieën om 1 kilo per week af te vallen? ›

We weten inmiddels dat je 7000 calorieën per week meer moet verbranden om 1 kilo af te vallen. Dat is 1000 calorieën per dag minderen. De beste methode is om dagelijks 500 calorieën met beweging te verbranden en 500 calorieën besparen door minder te eten.

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week? ›

Hoe je in 1 week 3 kilo verliest
 1. Drink voornamelijk water. ...
 2. Eet geen wit brood of pasta. ...
 3. Doe elke dag 30 minuten lang cardiotraining. ...
 4. Drink een uur voordat je gaat sporten koffie. ...
 5. Heb iedere avond seks waarbij jij bovenop zit. ...
 6. Doe iedere dag 36 push-ups en lunges. ...
 7. Slaap een half uur langer.
Apr 8, 2016

Hoe kan ik 2 kilo per week afvallen? ›

2 kilo afvallen in een week
 1. 2.1 Minder vette producten.
 2. 2.2 Meer water en thee.
 3. 2.3 Beweeg meer.
 4. 2.4 Eet niet voor het slapen gaan.

Hoe lang duurt het om 5 kilo af te vallen? ›

Eet niet te weinig, want dat geef je jouw lichaam tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Dit kan op langere termijn klachten veroorzaken. Ik raad een gewichtsverlies aan van maximaal 0,5kg per week. Op die manier zou 5kg afvallen dus 10 weken duren.

Wat is het Eierdieet? ›

Het eierdieet is een dieet om snel af te vallen en omvat het eten van minimaal 2-3 eieren per dag. Het is de nieuwste trend in dieetland. Het eierdieet duurt slechts 14 dagen en beweert dat het kan helpen om snel wat overtollige kilo's vet kwijt te raken.

Hoe snel kan je 5 kilo afvallen? ›

Wil je 5 kilo kwijtraken, dan kun je de richtlijn aanhouden om niet meer dan 1 à 2 kilo per week af te vallen. Het gaat dan snel genoeg om je gemotiveerd te houden, maar je lichaam zal niet in de overlevingsstand gaan.

Hoe val ik 500 gram per week af? ›

Een halve kilo per week afvallen

Sportieve mensen hebben natuurlijk meer calorieën nodig dan mensen die niet bewegen. Over algemeen wordt gezegd dat in een halve kilo vet zo'n 3.500 kcal zitten. Om gezond af te vallen zou je minstens 500 kilocalorieën per dag minder moeten eten. Dan val je een halve kilo per week af.

Hoe val je binnen 3 weken 10 kilo af? ›

Het vermijden van koolhydraten, het eten van veel eiwitten en sporten helpen je afvallen. Met deze 3 stappen zul je 5 tot 10 kilo afvallen in de aankomende drie weken. Wanneer je deze 3 stappen ook na het bereiken van je streefgewicht hanteert, dan voorkom je jojoën.

Hoeveel afvallen is zorgelijk? ›

Onderzoekers hebben regels opgesteld voor wanneer gewichtsverlies alarmerend is. Als het gewichtsverlies binnen een maand meer dan 5% van het totale lichaamsgewicht bedraagt en binnen 6 maanden meer dan 10% is er een probleem.

Is 5 kilo afvallen zichtbaar? ›

Hoe meer je weegt, hoe langer het duurt vooraleer je zelf een verschil zal zien. Iemand die 100 kilo weegt en 5 kg vet verliest is 'slechts' 5% van zijn lichaamsgewicht kwijt, terwijl iemand die 50 kg weegt bij eenzelfde verlies van 5 kg vet, 10% van zijn lichaamsgewicht kwijt is.

Kan je 5 kilo afvallen in een maand? ›

Het is absoluut mogelijk om binnen een maand vijf kilo af te vallen. Je zal ongeveer één kilo en tweehonderdvijftig gram per week aan vet kunnen verliezen, door middel van een aantal simpele aanpassingen. Er zijn een aantal manieren om binnen een maand vijf kilo af te vallen, op een gezonde wijze.

Wat gebeurd er met je lichaam als je 5 kilo afvalt? ›

Je spieren

Als je 4 tot 5 kilo kwijtraakt door te gaan sporten, zal je lichaam zich aanpassen. Zo zal je aan het begin van een nieuwe sportroutine sneller verschil gaan opmerken in je lichaam (lees: aanwezige spieren en minder vet).

Hoeveel kun je in een maand afvallen? ›

“Over het algemeen kan iemand 450 tot 900 gram per week afvallen of 1,8 kilo tot 3,6 kilo per maand verliezen om verantwoord af te vallen”, vertelt ze aan Eating Well. “Sommige mensen verliezen in het begin meer, maar dat is vaak vochtverlies en geen vetverlies.”

Wat gebeurt er met je lichaam als je 10 kilo afvalt? ›

Als je 10 kilo vetmassa verliest, dan verlaat zo'n 8,4 kilo massa het lichaam via de longen als CO2 en 1,6 kilo als water. 'Met andere woorden, het leeuwendeel van het gewicht dat we verliezen ademen we uit, voornamelijk als CO2 en deels als water,' vertelt Matthys.

Hoe kan ik 10 kilo afvallen in 2 maanden? ›

10 kg afvallen in 2 maanden met 10 tips!
 1. Ga niet diëten. Het is de allerbeste om je ideale gewicht te bereiken op een gezonde manier. ...
 2. Gezond eetpatroon. ...
 3. Verminder stress. ...
 4. Voldoende drinken. ...
 5. Dagelijks bewegen. ...
 6. Haalbare doelen. ...
 7. Mild voor jezelf. ...
 8. Eet 8/16.
Mar 22, 2021

Hoe snel afvallen in 2 weken? ›

1. Snel afvallen: de 3 basisprincipes
 1. Principe 1: Wees matig met koolhydraten. ...
 2. Principe 2: Eet groenten, gezonde vetten en eiwitten. ...
 3. Stap 3: Bouw spiermassa op. ...
 4. Tip 1: Sla het ontbijt over (of maak het eiwitrijk) ...
 5. Tip 2: Eet je avondeten vroeg (en daarna niets meer) ...
 6. Tip 3: Eet veel verschillende groenten.
Mar 30, 2022

Is 10 kilo afvallen veel? ›

Het duurt namelijk even voordat je lichaam 10 kilo kan verbranden. Ook moet je je realiseren dat 10 kilo afvallen niet voor iedereen haalbaar en/of gezond is. Iemand die al een laag vetpercentage heeft, hoeft niet ook nog 10 kilo af te vallen.

Hoe lang duurt het voor je resultaat ziet van afvallen? ›

Tijdsbestek. Uit onderzoek blijkt dat, afhankelijk van de inspanningen die je levert, je na 2 tot 3 weken een verschil op de weegschaal en in de spiegel zult zien. Maar dit hangt ook af van een aantal andere factoren.

Hoe 15 kilo afvallen in 3 maanden? ›

Dit artikel gaat in op een aantal strategieën om veilig 15 kilo af te vallen.
 1. Voedingsaanpassingen. ...
 2. Verminder je calorieëninname. ...
 3. Eet minder bewerkte voeding. ...
 4. Eet meer eiwitten. ...
 5. Vul je met vezels. ...
 6. Drink veel water. ...
 7. Leefstijlaanpassingen. ...
 8. Doe aan cardiotraining.
Mar 6, 2020

Kan je 15 kilo afvallen in 3 maanden? ›

15 kilo afvallen in 3 maanden, of wat langer en zelfs korter, is zeker mogelijk. Zorg van tevoren voor een goed plan van aanpak met een gezond eetschema. Halverwege stoppen moet geen optie zijn, blijf je houden aan het plan en schakel desnoods een personal trainer in.

Kan je 20 kilo afvallen in 2 maanden? ›

Om in twee maanden tijd 20 kilo af te vallen zul je gemiddeld 2,5 kg per week kwijt moeten raken, waarvoor je 2.500 calorieën meer zult moeten verbranden dan je op een dag binnenkrijgt. Voor wat betreft de snelheid waarmee je afvalt, wordt een halve kilo tot een kilo per week nog als gezond beschouwd.

Hoeveel calorieën per dag om 1 kilo af te vallen? ›

Als je 1 kilo lichaamsvet wilt verbranden staat dat gelijk aan circa 7700 calorieën (kcal). Als je iedere dag 500 calorieën minder eet dan dat je verbrandt, val je in theorie 1 kilo vet af per 2 weken. Deze regel geldt wel alleen op korte termijn, want op lange termijn gaat het lichaam minder calorieën verbranden.

Hoeveel kilo val je af met 1000 kcal? ›

Door 1000 kilocalorieën per dag te eten, ontstaat er elke dag een tekort aan energie. Een gemiddeld actief persoon zal wekelijks een tekort van 7000 tot 10500 kilocalorieën hebben. Het lichaam zal hierdoor de reserves aanspreken, waardoor men één tot anderhalve kilo vet per week verliest.

Hoeveel calorieën verbranden voor 1 kilo vet? ›

Eén kilo lichaamsvet staat gelijk aan ongeveer 7.700 kcal. Dat komt omdat het lichaamsvet slechts uit 72% tot 87% puur vet bestaat. De rest van deze massa zijn vloeistoffen en eiwitten. Dat betekent in theorie dus dat je met iedere 7.700 kcal die je níét eet of extra verbrandt, één kilogram lichter wordt.

Kan je 3 kilo aankomen in een week? ›

Je kunt makkelijk 2 kilo aankomen in 1 week of zelfs 2 kilo aankomen in 1 dag als je meer koolhydraten hebt gegeten dan normaal. Dit geldt met name voor vrouwen die een koolhydraatarm of een koolhydraatbeperkt dieet volgen. ... Maar koolhydraten zorgen er wel voor dat je meer vocht vasthoudt.

Kun je in een week 2 kilo aankomen? ›

Je kunt makkelijk 2 kilo aankomen in 1 week of zelfs 2 kilo aankomen in 1 dag als je meer koolhydraten hebt gegeten dan normaal. Dit geldt met name voor vrouwen die een koolhydraatarm of een koolhydraatbeperkt dieet volgen.

Hoe val ik 2 kilo per maand af? ›

"Mik op een halve kilo tot een kilo gewichtsverlies per week", aldus Lippert. "Omgerekend zo'n twee tot vier kilo per maand, dus een halve kledingmaat." Ze verklaart dat dit de cijfers zijn die je verliest door enkel en alleen je eetgewoonten aan te passen. "Als je meer gaat sporten, zal het wel sneller kunnen."

Hoe val je snel 4 kilo af? ›

De zeven simpele principes uit dit artikel kunnen je helpen om gezond en duurzaam 10 kilo af te vallen.
 1. Eet minder koolhydraten. ...
 2. Eet meer eiwitten. ...
 3. Kies voor goede omega 3-vetten. ...
 4. Shop gezond. ...
 5. Eet gezonde tussendoortjes. ...
 6. Let op met fruit. ...
 7. Let op je cortisol.
Nov 4, 2020

Hoe kan ik 6 kilo afvallen? ›

Als we starten met afvallen, willen we natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Als we zoals hierboven beschreven 500 calorieën minder eten per dag, vallen we gemiddeld een halve kilo per week af. Als je 6 kilo wilt afvallen, betekent dat dus dat het 12 weken, oftewel 4 maanden duurt om 6 kilo af te vallen.

Hoeveel kan je in 3 dagen afvallen? ›

Als je dagelijks 500 calorieën meer verbrandt dan je eet, zul je na een week ongeveer 0,5 tot 1 kilo kwijt zijn. Als je tussen de 1000 en 1200 calorieën per dag eet en een uur sport, kun je tussen de 1,5 en 2,5 kilo kwijtraken.

Hoe val je binnen 3 weken 10 kilo af? ›

Het vermijden van koolhydraten, het eten van veel eiwitten en sporten helpen je afvallen. Met deze 3 stappen zul je 5 tot 10 kilo afvallen in de aankomende drie weken. Wanneer je deze 3 stappen ook na het bereiken van je streefgewicht hanteert, dan voorkom je jojoën.

Hoeveel kan je in 4 weken afvallen? ›

Je zal ongeveer één kilo en tweehonderdvijftig gram per week aan vet kunnen verliezen, door middel van een aantal simpele aanpassingen. Er zijn een aantal manieren om binnen een maand vijf kilo af te vallen, op een gezonde wijze. Deze manieren zijn ook daadwerkelijk door iedereen vol te houden!

Hoe kan ik 2 kilo per week afvallen? ›

2 kilo afvallen in een week
 1. 2.1 Minder vette producten.
 2. 2.2 Meer water en thee.
 3. 2.3 Beweeg meer.
 4. 2.4 Eet niet voor het slapen gaan.

Hoeveel kan je in 3 dagen afvallen? ›

Als je dagelijks 500 calorieën meer verbrandt dan je eet, zul je na een week ongeveer 0,5 tot 1 kilo kwijt zijn. Als je tussen de 1000 en 1200 calorieën per dag eet en een uur sport, kun je tussen de 1,5 en 2,5 kilo kwijtraken.

Hoe val ik snel af in 3 weken? ›

Inhoud van dit artikel
 1. De 23 gouden tips om snel af te vallen.
 2. Tip #1: eet langzamer.
 3. Tip #2: ontbijt met eiwitten.
 4. Tip #3: drink water voor de maaltijd.
 5. Tip #4: gebruik kleine borden.
 6. Tip #5: gebruik hoge, smalle glazen.
 7. Tip #6: gebruik rode borden bij ongezond eten.
 8. Tip #7: schep minder op.

Kun je in een maand 10 kilo afvallen? ›

Je begrijpt dat hoe zwaarder je bent, hoe makkelijker het is om af te vallen. Iemand van 110 kilo die zich gedurende een maand intensief inzet en veel beweegt en weinig ongezonde zaken meer eet, kan inderdaad 10 kilo afvallen. In principe valt deze persoon nog minder dan 10% van zijn/ haar huidige gewicht af.

Wat is het Eierdieet? ›

Het eierdieet is een dieet om snel af te vallen en omvat het eten van minimaal 2-3 eieren per dag. Het is de nieuwste trend in dieetland. Het eierdieet duurt slechts 14 dagen en beweert dat het kan helpen om snel wat overtollige kilo's vet kwijt te raken.

Hoe val ik in 4 weken 10 kilo af? ›

10 kilo afvallen: 7 tips waarmee je direct afvalt (zonder stil te...
 1. Tip 1: Eet minder koolhydraten.
 2. Tip 2: Eet meer natuurlijke eiwitten.
 3. Tip 3: Eet goede vetten (omega 3)
 4. Tip 4: Gezond inkopen doen.
 5. Tip 5: Gezonde tussendoortjes binnen handbereik.
 6. Tip 6: Eet fruit met een laag suikergehalte.

Hoe lang duurt het om 5 kilo af te vallen? ›

Eet niet te weinig, want dat geef je jouw lichaam tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Dit kan op langere termijn klachten veroorzaken. Ik raad een gewichtsverlies aan van maximaal 0,5kg per week. Op die manier zou 5kg afvallen dus 10 weken duren.

Hoeveel kun je in een maand afvallen? ›

“Over het algemeen kan iemand 450 tot 900 gram per week afvallen of 1,8 kilo tot 3,6 kilo per maand verliezen om verantwoord af te vallen”, vertelt ze aan Eating Well. “Sommige mensen verliezen in het begin meer, maar dat is vaak vochtverlies en geen vetverlies.”

Kun je in een week 2 kilo aankomen? ›

Je kunt makkelijk 2 kilo aankomen in 1 week of zelfs 2 kilo aankomen in 1 dag als je meer koolhydraten hebt gegeten dan normaal. Dit geldt met name voor vrouwen die een koolhydraatarm of een koolhydraatbeperkt dieet volgen.

Hoe val ik 2 kilo per maand af? ›

"Mik op een halve kilo tot een kilo gewichtsverlies per week", aldus Lippert. "Omgerekend zo'n twee tot vier kilo per maand, dus een halve kledingmaat." Ze verklaart dat dit de cijfers zijn die je verliest door enkel en alleen je eetgewoonten aan te passen. "Als je meer gaat sporten, zal het wel sneller kunnen."

Kan je 3 kilo afvallen in 3 dagen? ›

Kan je 3 kilo afvallen in 3 dagen? Je kunt niet heel veel doen als je binnen 3 dagen dunner wilt worden, maar je kunt wel een beetje gewicht en vet kwijtraken in korte tijd door een dieet te volgen en maatregelen te nemen zodat je minder vocht vasthoudt.

Kan je afvallen in 5 dagen? ›

Vijf dagen het dieet volgen en afvallen

Het ziekenhuisdieet duurt vijf dagen, in deze vijf dagen neem je drie keer per dag een maaltijd die een laag aantal calorieën bevatten. Omdat je weinig calorieën binnen krijgt beperk je de vet inname. Je kunt hierdoor veel kilo's verliezen in een hele korte tijd.

Hoe val je af in 4 dagen? ›

De beste manier om af te vallen is door het veranderen van je eetgewoonten, waarbij je meer fruit en groenten, magere proteïne en hele granen in je dieet opneemt. Recente studies hebben aangetoond dat het eten van weinig koolhydraten gedurende 2 á 3 dagen per week, kan helpen bij het bereiken van je streefgewicht.

In dit artikel lees je hoe je snel en op een gezonde manier 5 kilo afvalt, zonder hongergevoel te ervaren of te sporten.

In dit artikel lees je hoe je snel en op een gezonde manier 5 kilo kunt afvallen, zodat je kleding weer comfortabel zit.. Ik heb hieronder een aantal tips voor je uitgeschreven waarmee je jouw suikerinname drastisch kunt verminderen, zodat je gezond en snel 5 kilo kunt afvallen.. Ontbijt : 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram aardbeien en 10 gram ongezouten pistachenoten (13 gram eiwitten) Tussendoortje : Een rijstwafel met een eetlepel suikervrije notenpasta (4 gram eiwitten) Lunch : Salade gemaakt van een zakje sla (75 gram), een gekookt ei, een halve avocado, een halve paprika, 100 gram radijsjes en een dressing van mosterd, extra vierge olijfolie, zeezout en zwarte peper (15 gram eiwitten) Tussendoortje : 150 gram worteltjes met 30 gram Hüttenkäse als dip (5 gram eiwitten) Diner : Gezonde chili con carne (44 gram eiwitten). Om het je gemakkelijker te maken, hebben we hieronder 6 recepten met lekker veel groenten voor je op een rijtje gezet (ontbijt, lunch en diner):. Slaap minimaal 8 uur per nacht Wandel 20 minuten Doe aan een korte, intensieve sport (maximaal 30 minuten) Lees een boek Zet vaker je mobiel op stil (of op de vliegtuigstand) Plan sociale activiteiten waar je energie van krijgt Stop met je zorgen te maken over onbelangrijke dingen Drink geen koffie meer na 16.00 uur. Je kunt de PuurFiguur boodschappenlijst hier gratis downloaden door je aan te melden voor de afslank nieuwsbrief met exclusieve tips, recepten en dagmenu’s – geheel vrijblijvend en elk moment opzegbaar.. Om 5 kilo af te vallen op een gezonde manier (niet te snel, want dat heeft het tegengestelde effect), kun je een richtlijn aanhouden van 1500-1600 kcal per dag voor een vrouw en 1800-1900 kcal per dag voor een man.

Wil jij gezond afvallen zonder dieet? Dat kan! Met de 12 simpele tips in dit artikel begin jij direct met gewicht verliezen!

Eet je gezond, dan houd je verantwoord afvallen langer vol en blijf je je energiek en fit voelen.. Het gaat dan ook om een blijvende verandering: een manier van eten die bij je past en waarmee je je lichaam gezond kunt houden.. Heb je eenmaal ingezien dat je wilt eten vanwege emoties die je voelt, dan zul je de uitdaging moeten aangaan om deze drang tot eten te doorbreken.. Als het je niet lukt om je aan je voornemens te houden, raak je teleurgesteld en zou je het kunnen opgeven.. Je voedt je lichaam goed, je immuunsysteem blijft op peil, je hormoonhuishouding is in balans, je spieren en zenuwen kunnen hun werk doen.. Als je slecht slaapt, heb je overdag minder energie en zul je je minder goed aan je voornemens kunnen houden.. Het gaat er om dat je inziet dat je geen invloed hebt op wat er buiten je gebeurt, maar je kunt wel bepalen hoe je daar zelf mee omgaat.

De voor-en nadelen van een parttime dieet.

Maar hoeveel val je af met het 5:2 dieet door 2 dagen te vasten?. Het grote voordeel van het 5:2 dieet is dat je in principe maar 2 van de 7 dagen op dieet bent, en dat je de rest van de week voldoende speling hebt om een 'normaal' dieet te hanteren.. Ook is 't een voordeel dat je van een week uitgaat, en niet van een dag.. Als je 2 dagen vast, en 5 dagen normaal eet, hoeveel val je dan eigenlijk af met het 5:2 dieet?. Stel je zit normaal op 3000 calorieën per dag, dan zit je met het 5:2 dieet (als je de overige 5 dagen niks verandert) op 4800 calorieën minder per week (6000-1200= 4800).

Videos

1. Afvallen In Een Week - Kun Je Snel 5 Kilo Afvallen In Een Week?
(Healthy Turns)
2. Hoeveel kan je afvallen met wandelen? Vermageren door een uur wandelen.
(The Hungry Elite)
3. 5 Kilo Afvallen In 1 Week Met Het Ziekenhuis Dieet?!
(Fit Voor Alles)
4. Hoe kan je 1 kilo per week afvallen? (4 KG Per Maand)
(The Hungry Elite)
5. Kun Je Snel 5 Kilo Afvallen in een Week?
(HappyHealthy)
6. Hoeveel Kilo Per Week Afvallen Is Normaal En Gezond?
(Gezondheidsfreaks)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 09/15/2022

Views: 5913

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.