5 kilo afvallen in 1 week - Gaat het jou lukken? - Vrouwen Anno Nu (2022)

5 kilo afvallen in 1 week. Voor velen lijkt het een utopie. Als we het internet mogen geloven, dan zijn er voldoende mogelijkheden, programma’s en diëten die je daarbij kunnen helpen. Maar of dit nu allemaal wel zo gezond is? Dáár gaan we je in dit artikel in meenemen. Verder willen we je alvast meegeven dat ieder individu en ieder lichaam anders is en dat het aantal kilo’s dat je kunt afvallen in een bepaald tijdbestek afhankelijk is van het gewicht, het vetpercentage en een aantal overige factoren. Dergelijke schema’s of programma’s die beweren dat iedereen zomaar even 5 kilo in 7 dagen kan afvallen, hebben doorgaans niet het verwachte resultaat. Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van onderstaande punten:

 • Waarom je volgens het internet wél 5 kilo in 1 week kunt afvallen.
 • Hoeveel kilo je per week zou kunnen afvallen (realistisch).
 • Met welke recepten je op een gezonde wijze kunt afvallen.
 • Welke tips kunnen bijdragen aan het verliezen van de kilo’s.

Wil je liever direct méér dan 100 heerlijke, gezonde en gevarieerde recepten in huis?

>>> Download de Afslank Receptenbijbel!

5 kilo afvallen in 1 week - Gaat het jou lukken? - Vrouwen Anno Nu (1)

Inhoud verberg

1 5 kilo afvallen in 1 week

2 Kun je 5 kilo afvallen in 1 week?

(Video) 5 Kilo Afvallen In 1 Week Met Het Ziekenhuis Dieet?!

3 Ziekenhuisdieet

4 5 kilo afvallen in 2 of 3 weken

5 5 kilo afvallen in 1 maand

6 5 kilo afgevallen – en dan?

8 Conclusie

9 Veelgestelde vragen

5 kilo afvallen in 1 week

Als je op het internet gaat zoeken op ‘snel afvallen in 1 week’ of ‘dieet 5 kilo in 7 dagen’, dan zie je diverse pagina’s verschijnen waarmee wordt beweerd dat dergelijke resultaten weldegelijk mogelijk zijn. Vaak geschreven door mensen die vrijwel geen idee hebben waar ze het over hebben en geen voedingsconsulent zijn of een vergelijkbaar beroep hebben. Toch zijn er mensen die redelijk wanhopig zijn, en al diverse diëten en afslankmethodes hebben geprobeerd, die het toch weer proberen. Vaak worden methodes en diëten met marketingtechnieken verkocht, terwijl de consument uiteindelijk bedrogen uitkomt. Ons advies: trap er niet in en probeer realistisch te zijn!

(Video) 5KG AFVALLEN IN 1 WEEK? | DE WAARHEID!

Als het namelijk gaat over het aantal kilo’s dat je in een week kunt verliezen of het tijdbestek dat nodig is om 5 kilo te kunnen afvallen, dan zijn er diverse factoren die daar invloed op hebben. Zaken als het huidige gewicht, je lengte, je vetpercentage, je levensstijl, je eetpatroon, of je sport ja of nee, spelen allemaal mee. Toch is er wel een bepaalde richtlijn van het aantal kilo’s dat je in één week kunt verliezen:

Doorgaans kun je 0,5 kilo tot 2 kilo vet in een week verliezen.

We hebben het hier dus over vet. De meesten die willen afvallen, willen namelijk vet verliezen. Naast vet kun je ook gewicht verliezen door middel van vocht of suikervoorraden, maar dat is voor de meesten niet zo interessant, tenzij je een speciaal dieet volgt. We weten nu dus dat je doorgaans 0,5 kilo tot 2 kilo vet in een week kunt verliezen. Hieronder gaan we op basis van die informatie kijken wat dan realistisch is qua gewicht in een week of in meerdere weken.

Kun je 5 kilo afvallen in 1 week?

Wanneer je realistisch gaat kijken, dan kun je geen 5 kilo afvallen in 1 week. Een 7 dagen dieet om 5 kilo af te vallen, is dus normaal gesproken flauwekul. Zelf heb ik in het verleden mijn verstandskiezen laten trekken, waarvan er eentje op een onmogelijke plek zat. Ik heb een week lang mijn mond nauwelijks kunnen openen, waardoor ik 7 dagen alleen maar yoghurt en een beetje soep heb kunnen eten met een rietje. Ik was na 1 week precies 5 kilo afgevallen, maar ik heb me denk ik nog nooit zo slecht gevoeld.

Uiteraard zullen er vast wel verhalen zijn van mensen die het gelukt is om 5 kilo in 7 dagen te verliezen. Dat zal dan zeer waarschijnlijk met een streng crashdieet zijn geweest, maar gezond is het allerminst en op de langere termijn heeft het doorgaans geen enkel effect. In onderstaande video legt Oscar Helm, voedingsdeskundige, je uit waarom 5 kilo afvallen in 1 week tijd géén goed plan is!

Ziekenhuisdieet

Veel mensen die toch graag 5 kilo willen afvallen in 1 week, gaan een week een ziekenhuisdieet volgen. Een ziekenhuisdieet is een perfect voorbeeld van een crashdieet waarmee je veel kilo’s in een kort tijdbestek kunt kwijtraken. Een ziekenhuisdieet is in eerste instantie bedoeld voor mensen die kampen met zwaar overgewicht, maar tegenwoordig dus steeds populairder onder een bredere doelgroep. Bij een ziekenhuisdieet heb je slechts 3 vaste eetmomenten op één dag, namelijk het ontbijt, de lunch en het avondeten. Op deze eetmomenten eet je voedsel dat doorgaans geen vetten bevat en bestaat uit weinig calorieën. Wanneer je je strikt houdt aan dieet, dan krijg je op een dag slechts maximaal 1.000 calorieën binnen.

5 kilo afvallen in 1 week met een ziekenhuisdieet is enorm uitdagend. Sommige mensen die wat zwaarder zijn, kunnen misschien nog wel in de buurt komen. Toch is het ziekenhuisdieet niet zonder risico’s wanneer je 5 kilo in 7 dagen zou willen afvallen. Je lichaam krijgt namelijk zeer weinig voedingsstoffen binnen, waardoor het lichaam moeite kan krijgen met functioneren. Je kunt je bijvoorbeeld moe, slap en futloos gaan voelen. Dit komt simpelweg door het extreem lage aantal calorieën wat je binnenkrijgt.

Het grootste probleem wanneer je een ziekenhuisdieet gaat volgen als je 5 kilo in 1 week zou willen afvallen, is de enorme kans op een jojo-effect. Je denk in eerste instantie dat die week afzien de moeite waard is geweest wanneer je een aantal kilo bent kwijtgeraakt, maar wanneer je weer terug in je oude ritme valt, dan vliegen die kilo’s er zo weer aan. Ook kan het volgen van een crashdieet de kans op extra buikvet vergroten. Je stofwisseling wordt namelijk enorm op hol gebracht wanneer je een dergelijk dieet volgt. De calorieën die je vervolgens weer binnenkrijgt, worden vrijwel direct weer opgeslagen als lichaamsvet.

5 kilo afvallen in 2 of 3 weken

5 kilo afvallen in 2 of 3 weken komt al een heel stuk dichterbij de werkelijkheid. Alhoewel 2,5 kilo per week afvallen nog steeds een uitdaging is, zouden mensen met veel overgewicht dit kunnen bewerkstelligen. 5 kilo afvallen in 3 weken is voor wat meer mensen een stuk realistischer. Wanneer je dit graag zou willen behalen, dan zijn er een aantal verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

1. Voeding

Een van de belangrijkste en meest efficiënte manieren om 5 kilo af te vallen in een paar weken tijd, is het aandacht schenken aan je voeding. Het eten van voldoende eiwitten in de ochtend kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je sneller verzadigd bent. Maar ook het langzamer eten kan een positieve werking hebben op de verzadiging. Verder is het belangrijk om frisdranken, verborgen suikers en vruchtensappen te vermijden en is het drinken van voldoende water, ook voor een maaltijd, essentieel.

2. Beweging

Naast de juiste voeding, kan extra inspanning in de vorm van beweging de resultaten verbeteren. Door middel van cardio of een andere manier van hoge intensiteitstraining kun je snel vet verbranden. Ook kan het helpen om net voor een maaltijd jezelf fysiek in te spannen, zodat je lichaam minder vet zal opslaan.

3. Ontspanning

(Video) Hoe Kan Ik 2 Kilo Afvallen In 1 Week? - Vraag #45

Ook ontspanning en het reduceren van stress gaat je ongetwijfeld verder helpen wanneer je 5 kilo in een aantal weken wilt verliezen. Om je eetlust beter te controleren, is voldoende slaap enorm belangrijk. Voldoende slaap kan ook helpen tegen stress.

4. Mindset

Een andere belangrijke in het gehele proces is je mindset. Uiteindelijk komt het allemaal uit jezelf wanneer je iets wilt, dat is met afvallen niet anders. Zet bijvoorbeeld uitdagende, maar realistische doelen en ga eventueel op zoek naar support bij vrienden of familie. Of zoek iemand waarmee je het samen kunt doen. Dat werkt vaak nog een stuk beter dan dat je alles helemaal alleen moet doen.

5 kilo afvallen in 1 week - Gaat het jou lukken? - Vrouwen Anno Nu (2)

5 kilo afvallen in 1 maand

Wanneer je voor jezelf als doel hebt gesteld om 5 kilo te willen afvallen in 1 maand, dan is dat een realistisch doel. Wel is het afhankelijk van een aantal factoren, zoals je huidige gewicht, je lengte en je huidige vetpercentage. Belangrijk is dan wel dat je gedisciplineerd aan de slag gaat met je voeding en je levensstijl. Dat betekent bijvoorbeeld geen frisdranken, vruchtensappen en alcohol, maar water, thee en groentesapjes. Hetzelfde geldt voor de maaltijden: ga voor verse en lichte maaltijden met voldoende eiwitten en relatief weinig koolhydraten en vetten. Wat daarnaast vaak helpt, is wanneer je dagelijks beweegt. Een half uur wandelen kan al veel schelen wanneer je graag 5 kilo wilt afvallen.

5 kilo afgevallen – en dan?

Wanneer je na een of meerdere weken 5 kilo bent afgevallen, dan is het belangrijk om hier een goed vervolg aan te geven. Zoals al eerder in het artikel aangegeven, is een jojo-effect een groot risico wanneer je snel afvalt en voor je het weet zitten de kilo’s er al weer aan en is je vetpercentage minimaal terug op het oude niveau. Om een goed vervolg te geven en je levensstijl wat gezonder te maken, kun je onderstaande richtlijnen. Niet iedere richtlijn zal voor ieder persoon even goed werken. Het is belangrijk dat je voor jezelf bekijkt wat bij je past en waar je je goed bij voelt.

1. Sla zo nu en dan het ontbijt over

Het kan helpen om twee keer per week het ontbijt over te slaan en pas rond een uur of 12:00 voor het eerst te eten. Het wil overigens niet direct zeggen dat je die dan meteen minder hoeft te eten.

2. Eet eens wat vaker koolhydraatarm

Mensen die doorgaans een aantal kilo aankomen, eten relatief veel koolhydraten en snelle suikers. Probeer daarom eens wat vaker koolhydraatarm te eten.

3. Drink voldoende water

Het is voor iedereen goed en gezond om voldoende water te drinken. Probeer ook eens wat vaker water te drinken vlak voor een maaltijd.

4. Werk aan je levensstijl

Wanneer je 5 kilo bent afgevallen en die lijn graag door wil zetten, dan is het van cruciaal belang dat je je levensstijl en voedingspatroon gezond is. Belangrijk daarbij is dat je voldoende slaapt en voldoende beweegt en uiteraard gezond en gevarieerd eet. Wanneer je wel wat tips en recepten kunt gebruiken voor gezonde recepten, bekijk dan vooral eens de Afslank Receptenbijbel!

5 kilo afvallen in 1 week - Gaat het jou lukken? - Vrouwen Anno Nu (3)
(Video) Hoe ik 50kg ben afgevallen in 1 jaar! Tips om gewicht te verliezen

Risico’s van te snel afvallen

Wanneer je te snel wilt afvallen, bijvoorbeeld 5 kilo in slechts 7 dagen, dan zitten daar ook een aantal risico’s aan verbonden op gezondheidsvlak, namelijk:

 • Kans op een jojo-effect
 • Tekort aan verschillende voedingsstoffen
 • Veel vochtverlies
 • Te weinig slaap
 • Galstenen
 • Verstoring van het metabolisme
 • Afbraak aan het spierweefsel

Verder zal je je door het binnenkrijgen van weinig calorieën eerder energieloos en moe voelen, waardoor eventueel ook psychische klachten kunnen ontstaan. Vrouwen kunnen ook last krijgen van een verstoorde menstruatiecyclus.

Conclusie

5 kilo afvallen in 1 week is vrijwel onmogelijk. De verschillende diëten en programma’s die dit beweren, zijn doorgaans niet compleet en beperken zich tot slechts een aantal onderdelen. Ze gaan je zeer waarschijnlijk niet helpen bij de doelen die je voor ogen hebt en veroorzaken door middel van een jojo-effect vaak het tegenovergestelde van wat je wilt. Wanneer je wilt afvallen, is het belangrijk om realistische doelen te stellen, bijvoorbeeld 1 tot 2 kilo per week, waarbij je je focust op je levensstijl en voedingspatroon. Op deze manier focus je écht op de langere termijn zonder dat je terugvalt in oude gewoontes.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen. Wanneer je na het lezen van dit artikel nog meer vragen hebt, laat het dan vooral weten in een reactie op dit artikel.

1. Kun je 5 kilo afvallen in 1 week?

5 kilo afvallen in 1 week is vrijwel onmogelijk. De verschillende diëten en programma’s die dit beweren, zijn doorgaans niet compleet en beperken zich tot slechts een aantal onderdelen.

2. Hoeveel weken heb ik nodig om 5 kilo af te vallen?

Wanneer je 5 kilo wilt afvallen, is het belangrijk om realistisch te zijn. Ieder individu en lichaam is anders, maar met de juiste aandacht en middelen kun je 5 kilo afvallen in 2-3 weken tot een maand.

3. Wat kan ik doen om 5 kilo af te vallen?

Wanneer je 5 kilo wilt afvallen in een aantal weken of een maand is het belangrijk dat je je richt op 4 aandachtsgebieden: voeding, beweging, ontspanning en mindset.

Wil je meer lezen over gezonde voeding of afslanken in het algemeen? Neem dan vooral een kijkje op onze website. Wanneer je automatisch op de hoogte gebracht wilt worden van alle nieuwe updates en recepten, abonneer je dan vooral op onze nieuwsbrief.

(Video) HOE IK 10 KILO BEN AFGEVALLEN IN 2 WEKEN + VIDEO'S | Kelly Buth

FAQs

Hoe kun je in 1 week 5 kilo afvallen? ›

In 1 week 5 kilo afvallen door weinig eten

Denk aan een totaal van 500 tot 1.000 calorieën per dag. Ter vergelijking: vrouwen hebben gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig. Mannen 2.500. Met dit dagelijkse aantal kom je niet aan en val je niet af.

Wat is het Eierdieet? ›

Het eierdieet is een dieet om snel af te vallen en omvat het eten van minimaal 2-3 eieren per dag. Het is de nieuwste trend in dieetland. Het eierdieet duurt slechts 14 dagen en beweert dat het kan helpen om snel wat overtollige kilo's vet kwijt te raken.

Kan je 5 kilo afvallen in een maand? ›

Het is absoluut mogelijk om binnen een maand vijf kilo af te vallen. Je zal ongeveer één kilo en tweehonderdvijftig gram per week aan vet kunnen verliezen, door middel van een aantal simpele aanpassingen. Er zijn een aantal manieren om binnen een maand vijf kilo af te vallen, op een gezonde wijze.

Hoe snel kan je 5 kilo afvallen? ›

Wil je 5 kilo kwijtraken, dan kun je de richtlijn aanhouden om niet meer dan 1 à 2 kilo per week af te vallen. Het gaat dan snel genoeg om je gemotiveerd te houden, maar je lichaam zal niet in de overlevingsstand gaan.

Kun je in 1 week afvallen? ›

Een veilig doel om af te vallen is een halve kilo in de week. Meer dan 1 kilo per week is te veel. Bij geleidelijk afvallen haal je namelijk de meeste energie uit je vetreserves. En dat is wat je wilt.

Hoe kan je binnen 1 week afvallen? ›

Hoe je in 1 week 3 kilo verliest
 1. Drink voornamelijk water. ...
 2. Eet geen wit brood of pasta. ...
 3. Doe elke dag 30 minuten lang cardiotraining. ...
 4. Drink een uur voordat je gaat sporten koffie. ...
 5. Heb iedere avond seks waarbij jij bovenop zit. ...
 6. Doe iedere dag 36 push-ups en lunges. ...
 7. Slaap een half uur langer.
Apr 8, 2016

Hoeveel gekookte eieren mag je eten? ›

Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. Dit omdat eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Beiden, maar vooral verzadigd vet verhogen het cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.

Hoe kan ik zo snel mogelijk 10 kilo afvallen? ›

De zeven simpele principes uit dit artikel kunnen je helpen om gezond en duurzaam 10 kilo af te vallen.
 1. Eet minder koolhydraten. ...
 2. Eet meer eiwitten. ...
 3. Kies voor goede omega 3-vetten. ...
 4. Shop gezond. ...
 5. Eet gezonde tussendoortjes. ...
 6. Let op met fruit. ...
 7. Let op je cortisol.
Nov 4, 2020

Hoe kun je 20 kilo afvallen? ›

Wil je 20 kilo afvallen en je nieuwe gewicht behouden, dan moet er dus iets blijvend veranderen. Je moet je eetpatroon zo aanpassen dat je nog steeds gezond, gevarieerd en genoeg eet – maar dan met minder calorieën. Op die manier kun je over een langere periode effectief gewicht verliezen.

Kun je 6 kilo afvallen in een maand? ›

Als we starten met afvallen, willen we natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Als we zoals hierboven beschreven 500 calorieën minder eten per dag, vallen we gemiddeld een halve kilo per week af. Als je 6 kilo wilt afvallen, betekent dat dus dat het 12 weken, oftewel 4 maanden duurt om 6 kilo af te vallen.

Hoeveel kun je afvallen in 5 maanden? ›

"Mik op een halve kilo tot een kilo gewichtsverlies per week", aldus Lippert. "Omgerekend zo'n twee tot vier kilo per maand, dus een halve kledingmaat." Ze verklaart dat dit de cijfers zijn die je verliest door enkel en alleen je eetgewoonten aan te passen. "Als je meer gaat sporten, zal het wel sneller kunnen."

Hoeveel kun je in een maand afvallen? ›

“Over het algemeen kan iemand 450 tot 900 gram per week afvallen of 1,8 kilo tot 3,6 kilo per maand verliezen om verantwoord af te vallen”, vertelt ze aan Eating Well. “Sommige mensen verliezen in het begin meer, maar dat is vaak vochtverlies en geen vetverlies.”

Is 5 kilo afvallen zichtbaar? ›

Hoe meer je weegt, hoe langer het duurt vooraleer je zelf een verschil zal zien. Iemand die 100 kilo weegt en 5 kg vet verliest is 'slechts' 5% van zijn lichaamsgewicht kwijt, terwijl iemand die 50 kg weegt bij eenzelfde verlies van 5 kg vet, 10% van zijn lichaamsgewicht kwijt is.

Hoe kan je 5 kilo afvallen in 2 weken? ›

Extra tips om 5 kilo af te vallen in 1, 2 of 3 weken tijd
 1. Vermijd alcohol. ...
 2. Eet zo min mogelijk suikers en fastfood. ...
 3. Drink (veel) water voor en na elke maaltijd. ...
 4. Eet voedingsmiddelen die goed vullen. ...
 5. Ga meal preppen. ...
 6. Gebruik steeds dezelfde weegschaal. ...
 7. Weeg jezelf niet elke dag. ...
 8. Bezig blijven om hongergevoel te voorkomen.

Hoe lang duurt het voor je resultaat ziet van afvallen? ›

Tijdsbestek. Uit onderzoek blijkt dat, afhankelijk van de inspanningen die je levert, je na 2 tot 3 weken een verschil op de weegschaal en in de spiegel zult zien. Maar dit hangt ook af van een aantal andere factoren.

Hoe snel kan je 1 kilo afvallen? ›

Om 1 kilo vet te verliezen moet je 7000 kcal minder eten dan dat je verbruikt. Er weer van uitgaand dat je maar een magere 1500 kcal eet, dan zou je 8500 kcal moeten verbranden.

Hoeveel afvallen is zorgelijk? ›

Onderzoekers hebben regels opgesteld voor wanneer gewichtsverlies alarmerend is. Als het gewichtsverlies binnen een maand meer dan 5% van het totale lichaamsgewicht bedraagt en binnen 6 maanden meer dan 10% is er een probleem.

Hoe snel kun je buikvet verliezen? ›

Wie snel buikvet wil verbranden, combineert stressmanagement en een aangepast dieet best ook met voldoende beweging. Door extra te bewegen, verbruik je immers meer calorieën, waardoor je lichaam sneller vet zal verbranden.

Hoe kan ik 4 kilo afvallen? ›

Conclusie
 1. Snel afvallen in een week tijd is mogelijk.
 2. Je kunt in een week 2 tot 5 kilo afvallen (vooral vocht)
 3. Beperk je calorie-inname.
 4. Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt.
 5. Beweeg meer.
 6. Ga 2-3 keer per week sporten.
Dec 3, 2021

Hoe kan ik 2 kilo per week afvallen? ›

2 kilo afvallen in een week
 1. 2.1 Minder vette producten.
 2. 2.2 Meer water en thee.
 3. 2.3 Beweeg meer.
 4. 2.4 Eet niet voor het slapen gaan.

Wat is de snelste manier om af te vallen? ›

Hieronder vind je acht natuurlijke tips die je helpen om snel én gezond een paar kilo winterspek van je af te schudden!
 1. Weg met geraffineerde suiker! ...
 2. Vermijd andere snelle koolhydraten. ...
 3. Eet lekker zoutloos. ...
 4. Stop met stress. ...
 5. Kies voor levend voedsel. ...
 6. Eet meer eiwit. ...
 7. Ga meer bewegen. ...
 8. Vermijd de spaarstand.

Wat gebeurt er als je 10 eieren per dag eet? ›

Het eten van veel eieren per dag kan slecht zijn voor je gezondheid. Je krijgt veel cholesterol binnen. Het wordt dan ook ten strengste afgeraden het dieet te volgen wanneer je een verhoogd cholesterol hebt.

Kan je elke dag een ei eten? ›

Voor gezonde mensen kan een dagelijks eitje geen kwaad, het verhoogt de kans op hart- en vaatziekten niet. Hou er wel rekening mee dat in sommige voedingsmiddelen al eieren verwerkt zijn. Meer dan een ei per dag wordt niet aangeraden.

Kun je dik worden van eieren? ›

Van ei word je niet dik. Een gemiddeld gekookt ei bevat maar ongeveer 90 kcal. Een gekookt eitje is beter dan een gebakken ei, omdat het minder (verzadigd) vet bevat. Eieren bevatten alle essentiële aminozuren in een goede verhouding.

Hoe lang duurt het om 10 kilo af te vallen? ›

Het zal dus tussen de 10 en 20 weken kunnen duren voor je – op een verantwoorde wijze – de 10 kilo aan vet verbrand. Maar het kan ook sneller, mits je je daar volledig voor inzet. Wel is het goed om verantwoord te blijven en jezelf niet teveel te belasten.

Kun je in een maand 10 kilo afvallen? ›

Je begrijpt dat hoe zwaarder je bent, hoe makkelijker het is om af te vallen. Iemand van 110 kilo die zich gedurende een maand intensief inzet en veel beweegt en weinig ongezonde zaken meer eet, kan inderdaad 10 kilo afvallen. In principe valt deze persoon nog minder dan 10% van zijn/ haar huidige gewicht af.

Hoe val ik 10 kilo af in 3 maanden? ›

Om 10 kilo af te vallen zou je een periode van 3 tot 6 maanden moeten nemen, afhankelijk van je mogelijkheden en je wil om je levensstijl te veranderen.

Is 20 kilo afvallen veel? ›

Twintig kilo of meer afvallen is een grote stap. Het is daarom verstandig dit onder begeleiding van een diëtist of gewichtsconsulent te doen. Zo weet je zeker dat je nieuwe streefgewicht realistisch is en dat je lichaam tijdens het afvallen alle belangrijke voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.

Wat doet 20 kilo afvallen met je lichaam? ›

Ook voor 20 kilo afvallen. Je lichaam kan de kilo's sneller loslaten, alleen dan zijn ze er niet voor altijd af. Dat lukt eenvoudig niet omdat het bewezen is dat ieder mens rond de 500 gram per week kan afvallen op een gezonde manier. Daar is onderzoek naar gedaan.

Kan je 20 kilo afvallen in 2 maanden? ›

Om in twee maanden tijd 20 kilo af te vallen zul je gemiddeld 2,5 kg per week kwijt moeten raken, waarvoor je 2.500 calorieën meer zult moeten verbranden dan je op een dag binnenkrijgt. Voor wat betreft de snelheid waarmee je afvalt, wordt een halve kilo tot een kilo per week nog als gezond beschouwd.

Hoeveel kun je afvallen in 6 maanden? ›

“Over het algemeen kan iemand 450 tot 900 gram per week afvallen of 1,8 kilo tot 3,6 kilo per maand verliezen om verantwoord af te vallen”, vertelt ze aan Eating Well. “Sommige mensen verliezen in het begin meer, maar dat is vaak vochtverlies en geen vetverlies.”

Hoe raak je 5 kilo kwijt? ›

Om succesvol 5 kilo af te vallen moet je de volgende 7 stappen toepassen.
 1. Stap 1 – eet elke 2 tot 2,5 uur.
 2. Stap 2 – drink 1,5 tot 2 liter water.
 3. Stap 3 – eet voedzame producten.
 4. Stap 4 – Varieer.
 5. Stap 5 – drink geen alcohol.
 6. Stap 6 – snoep niet.
 7. Stap 7 – beweeg.

Hoeveel kun je in 6 weken afvallen? ›

Je kunt 6 kilo in een maand kwijtraken als je het aantal calorieën dat je elke dag eet vermindert en gaat sporten. Om 6 kilo in een maand te verliezen, moet je proberen 1,5 kilo per week kwijt te raken, vier weken lang.

Kan je 15 kilo afvallen in een maand? ›

Het is mogelijk om 15 kilo in een maand tijd te verliezen. Over het algemeen hebben mensen weinig last van een hongergevoel, omdat er 8 eetmomenten per dag zijn. De maaltijden bestaan voor het grootste deel uit groenten en fruit. De verhoudingen in het dieet zijn: 80% koolhydraten, 10% eiwitten en 10% vetten.

Hoe 15 kilo afvallen in 3 maanden? ›

Dit artikel gaat in op een aantal strategieën om veilig 15 kilo af te vallen.
 1. Voedingsaanpassingen. ...
 2. Verminder je calorieëninname. ...
 3. Eet minder bewerkte voeding. ...
 4. Eet meer eiwitten. ...
 5. Vul je met vezels. ...
 6. Drink veel water. ...
 7. Leefstijlaanpassingen. ...
 8. Doe aan cardiotraining.
Mar 6, 2020

Hoe kan ik 10 kilo afvallen in 2 maanden? ›

10 kg afvallen in 2 maanden met 10 tips!
 1. Ga niet diëten. Het is de allerbeste om je ideale gewicht te bereiken op een gezonde manier. ...
 2. Gezond eetpatroon. ...
 3. Verminder stress. ...
 4. Voldoende drinken. ...
 5. Dagelijks bewegen. ...
 6. Haalbare doelen. ...
 7. Mild voor jezelf. ...
 8. Eet 8/16.
Mar 22, 2021

Wat gebeurd er met je lichaam als je 5 kilo afvalt? ›

Je spieren

Als je 4 tot 5 kilo kwijtraakt door te gaan sporten, zal je lichaam zich aanpassen. Zo zal je aan het begin van een nieuwe sportroutine sneller verschil gaan opmerken in je lichaam (lees: aanwezige spieren en minder vet).

Is 5 kilo aankomen zichtbaar? ›

Dat hangt vooral van je lichaamsbouw en je aangeboren aanleg af. Bij mij wordt de buik dikker, waardoor broeken strak gaan zitten. Bij andere vrouwen groeien de borsten, waardoor ze een grotere beha nodig hebben. Andere mensen zien het vaak aan iemands gezicht wanneer een te mager persoon aangekomen is.

Waar zie je het eerst dat je afvalt? ›

Meestal val je eerst af op de plek waar je het meeste lichaamsvet hebt. In het algemeen slaan mannen meer vetmassa op rond de buik. Mannen gaan dan meestal ook sneller afvallen op de buik dan op andere plaatsen. Vrouwen daarentegen slaan meestal meer vet op rond hun bovenbenen en heupen.

Hoe kun je binnen 5 dagen afvallen? ›

Vijf dagen het dieet volgen en afvallen

Het ziekenhuisdieet duurt vijf dagen, in deze vijf dagen neem je drie keer per dag een maaltijd die een laag aantal calorieën bevatten. Omdat je weinig calorieën binnen krijgt beperk je de vet inname. Je kunt hierdoor veel kilo's verliezen in een hele korte tijd.

Hoeveel kilo afvallen in 3 weken? ›

Hoeveel kan je afvallen in 3 weken? In een periode van 3 weken kan je ongeveer 5 tot 10 kilo afvallen, op een gezonde manier. Hoeveel jij precies af kan vallen is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan je dieet, hoeveel je beweegt en hoeveel vet jij te verliezen hebt.

Hoeveel kilo afvallen voor 1 kledingmaat? ›

Om één kledingmaat te verliezen, zou je ongeveer vier kilo aan vet moeten kwijtraken. Voor zij die liever in calorieën dan in kilo's tellen: vermenigvuldig dat getal gewoon met 7000 (ja, om een kilo aan vet te verliezen moet je gemiddeld zo'n 7000 kcal verbranden).

Welk moment van de dag ben je het zwaarst? ›

Gewicht schommelt

In de loop van de dag houd je vocht vast. Daarom weeg je 's avonds sowieso meer dan 's morgens. Ook veel zoutrijke voeding zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt en je dus ook iets meer weegt. De dag(en) voor de menstruatie wegen vrouwen ook een tot twee kilogram meer.

Hoe kan je 5 kilo afvallen in 2 weken? ›

Extra tips om 5 kilo af te vallen in 1, 2 of 3 weken tijd
 1. Vermijd alcohol. ...
 2. Eet zo min mogelijk suikers en fastfood. ...
 3. Drink (veel) water voor en na elke maaltijd. ...
 4. Eet voedingsmiddelen die goed vullen. ...
 5. Ga meal preppen. ...
 6. Gebruik steeds dezelfde weegschaal. ...
 7. Weeg jezelf niet elke dag. ...
 8. Bezig blijven om hongergevoel te voorkomen.

Hoe snel kan je 1 kilo afvallen? ›

Om 1 kilo vet te verliezen moet je 7000 kcal minder eten dan dat je verbruikt. Er weer van uitgaand dat je maar een magere 1500 kcal eet, dan zou je 8500 kcal moeten verbranden.

Hoe 10 kg afvallen in 2 weken? ›

Snel 10 kilo afvallen met 7 simpele tips
 1. Eet minder koolhydraten. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor je lichaam, maar ze maken het ook moeilijker om gewicht te verliezen. ...
 2. Eet meer eiwitten. ...
 3. Kies voor goede omega 3-vetten. ...
 4. Shop gezond. ...
 5. Eet gezonde tussendoortjes. ...
 6. Let op met fruit. ...
 7. Let op je cortisol.
Nov 4, 2020

Hoe kan ik 2 kilo per week afvallen? ›

2 kilo afvallen in een week
 1. 2.1 Minder vette producten.
 2. 2.2 Meer water en thee.
 3. 2.3 Beweeg meer.
 4. 2.4 Eet niet voor het slapen gaan.

Is 5 kilo afvallen zichtbaar? ›

Hoe meer je weegt, hoe langer het duurt vooraleer je zelf een verschil zal zien. Iemand die 100 kilo weegt en 5 kg vet verliest is 'slechts' 5% van zijn lichaamsgewicht kwijt, terwijl iemand die 50 kg weegt bij eenzelfde verlies van 5 kg vet, 10% van zijn lichaamsgewicht kwijt is.

Hoe kun je binnen 5 dagen afvallen? ›

Vijf dagen het dieet volgen en afvallen

Het ziekenhuisdieet duurt vijf dagen, in deze vijf dagen neem je drie keer per dag een maaltijd die een laag aantal calorieën bevatten. Omdat je weinig calorieën binnen krijgt beperk je de vet inname. Je kunt hierdoor veel kilo's verliezen in een hele korte tijd.

Wat gebeurd er met je lichaam als je 5 kilo afvalt? ›

Je spieren

Als je 4 tot 5 kilo kwijtraakt door te gaan sporten, zal je lichaam zich aanpassen. Zo zal je aan het begin van een nieuwe sportroutine sneller verschil gaan opmerken in je lichaam (lees: aanwezige spieren en minder vet).

Kun je in 1 dag afvallen? ›

Als je wil afvallen in 1 dag tijd, omdat je morgen een bruiloft hebt of een date, moeten we je teleurstellen. Het zal niet lukken om zichtbaar gewicht te verliezen binnen 24 uur tijd. Wel is het zo dat als jij vandaag begint, het afvallen direct start.

Hoe val je binnen 3 weken 10 kilo af? ›

Het vermijden van koolhydraten, het eten van veel eiwitten en sporten helpen je afvallen. Met deze 3 stappen zul je 5 tot 10 kilo afvallen in de aankomende drie weken. Wanneer je deze 3 stappen ook na het bereiken van je streefgewicht hanteert, dan voorkom je jojoën.

Hoe kan ik 10 kilo afvallen in 2 maanden? ›

10 kg afvallen in 2 maanden met 10 tips!
 1. Ga niet diëten. Het is de allerbeste om je ideale gewicht te bereiken op een gezonde manier. ...
 2. Gezond eetpatroon. ...
 3. Verminder stress. ...
 4. Voldoende drinken. ...
 5. Dagelijks bewegen. ...
 6. Haalbare doelen. ...
 7. Mild voor jezelf. ...
 8. Eet 8/16.
Mar 22, 2021

Videos

1. Masterclass Fight Performance by Dr. Ludidi 19-11-2021 | SB Gym | Said el Badaoui
(SB Gym)
2. EASY AFVALTIPS DIE JE METEEN KAN TOEPASSEN! | Kristina K ❤
(KRISTINA K)
3. S1A15 Maarten de Croon- Vind jouw 5* upgrade-strategie
(FitNation NL)
4. Schrijf Een Hoog Converterende Verkooppagina | 10 Copywriting Tips
(Eelco de Boer Dutch)
5. Webinar: Nieuwe en aankomende behandelingen bij hiv
(Sensoa)
6. Thames Traditional Boat Festival 2022 - Edd China's Workshop Diaries 54
(Edd China)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 09/28/2022

Views: 5911

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.